'VREEMDELINGEN' beleid in de EU en Nederland en de EU.

Geplaatst op donderdag 28 oktober 2010 @ 18:47 , 2027 keer bekeken

Berichten over Nederland en de nieuwe 'vreemdelingen' uit de EU en onze nieuwe premier Rutte die vandaag in Brussel zijn eerste Europese 'doop' had in functie. 

UPDATE 02-02-12: Wilders ligt in Europa niet áltijd even goed, begrijpelijk gezien zijn uitspraken?

Duitsland: Wilders is voedingsbodem voor neonazi's

© anp

Het gedachtegoed van PVV-leider Geert Wilders wordt door de Duitse regering mede gezien als voedingsbodem voor neonazi's. Volgens De Telegraaf betaalde het ministerie van Justitie in Berlijn een brochure over de gevaren van extreemrechts. In de folder worden Wilders en zijn islamkritische Duitse zusterpartij Die Freiheit genoemd.

Minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger stelt dat een op de tien Duitsers rechts-populistische of rechts-radicale opvattingen heeft. 'Die ontwikkeling is de voedingsbodem voor neonazicel NSU uit Zwickau en hun willekeurige moorden.' De NSU vermoordde negen buitenlanders en een agente.

De Duitse regering waarschuwt met de folder scholieren, ouders en leraren voor antidemocratische gevaren in sociale netwerken als Facebook. (ANP)
 
02/02/12 07u07, Bron: AD, 02-02-12

UPDATE 07-07: Uitspraken van de PVV in het Europarlement vallen ook dáár niet alijd goed.

PVV'er Madlener uitgemaakt voor racist

PVV'er Barry Madlener. © ANP

UPDATE  Voorzitter Martin Schulz van de socialistische fractie in het Europarlement heeft PVV'er Barry Madlener vandaag uitgemaakt voor racist. Schulz deed dat tijdens een debat in Straatsburg over het Poolse voorzitterschap van de EU, dat vorige week begon.

Er zijn helaas nu eenmaal veel Roemeense criminelen in Nederland actief. Ik ben zelf al twee keer overvallen door een Roemeen  
PVV'er Barry Madlener
 
Martin Schulz. © EPA
Martin Schulz. © EPA

Ook voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zei in het debat dingen gehoord te hebben 'die dicht in de buurt van racisme komen', zonder Madlener met name te noemen. Madlener had gezegd dat Nederland 'geen Poolse werklozen of Roemeense bedelaars wil onderhouden'. Volgens Schulz is dat 'taal die ingegeven wordt door racisme'.

Madlener vroeg aan parlementsvoorzitter Jerzy Buzek om Schulz terecht te wijzen, maar Buzek liet het debat gewoon verder gaan. Volgens Madlener is hier sprake van met twee maten meten. Een Britse Europarlementariër werd eerder de vergaderzaal uitgezet, toen hij een toespraak van de Duitser Schulz onderbrak met een nazislogan.

'Racisme verwerpelijk'
Madlener ontkent met klem een racist te zijn. 'Ik vind racisme verwerpelijk.' Maar de PVV'er vindt wel dat hij dingen moet kunnen benoemen. 'Er zijn helaas nu eenmaal veel Roemeense criminelen in Nederland actief. Ik ben zelf al twee keer overvallen door een Roemeen.'

Madlener wijst erop dat dat Schulz binnenkort Buzek opvolgt als voorzitter van het Europarlement. De PVV'er houdt zijn hart vast, want de Duitse socialist is door zijn opvliegende karakter niet geschikt voor die functie, meent Madlener. Ook leden van andere fracties zouden dat vinden. (ANP/Redactie) 06/07/11 14u34, AD, 07-07-11

UPDATE 05-07: De hele economie is thans binnen de EU met elkaar verweven. Meningsgeschillen tussen de landen zijn dan ook begrijpelijk maar niet ónoverkoombaar? 'Vroeger' zou men eerder tot een echt conflict hebben gekozen?

Terugsturen werkloze Polen 'gevaarlijk'

© ANP

De Poolse minister van economische zaken vindt de Nederlandse plannen om werkloze Polen, en andere Oost-Europeanen, terug te sturen 'gevaarlijk'. 'We maken ons zorgen over de Nederlandse plannen', aldus Waldemar Pawlak. Ook andere leden van de Poolse regering hekelen de toenemende Nederlandse euroscepsis.

In april deed minister Kamp (sociale zaken) een voorstel om Oost-Europeanen gedwongen te laten integreren. De maatregel richt zich vooral op Polen. Geen uitzicht op werk betekent: vertrekken. Ook zou bijstand geen optie zijn voor personen die geen Nederlands spreken, zo schrijft dagblad Trouw.

Pawlak wil de kwestie opnemen met premier Donald Tusk. Eerder vonden, volgens minister Mikolaj Dowgielewicz (Europese zaken), al 'robuuste discussies' plaats tussen Polen en Nederland over deze kwestie. Zonder resultaat.

Afkoeling enthousiasme
Pawlak waarschuwt dat zonder overleg de onderlinge verhouding tussen Polen en Nederland kan verzuren. 'Tot nu toe is de relatie goed, maar dit is wel een heel onverwacht en onaangenaam geluid. Ik ben bezorgd over de afkoeling van het Europese enthousiasme in Nederland.'

Het verbaast minister Dowgielewicz dat 'hooguit tweehonderd mensen' in Nederland voor 'zoveel politieke brandstof' kunnen zorgen. Pawlak vreest dat het Nederlandse plan navolging krijgt in andere Europese landen. 'Deze ontwikkeling is gevaarlijk', zegt hij. 'Het Europese systeem van vrij personenverkeer kan zo uit elkaar vallen.' 

(Redactie) 04/07/11 10u15, AD, 05-07-11 

UPDATE woensd. 02-02: Ook Nederland schendt de mensenrechten... tja, wát gaat de politiek hier aan doen? Zo laten zeer waarschijnlijk want de huidige (gedoog)coaltie en veel van hun kiezers is hier 'voor', voor deze gang van zaken. We dachten dat het aleen maar 'elders op de wereld' voor kwam, 'schending van de mensenrechten'... Tja... 

Raad van Europa haalt uit naar Nederland

Foto+bij+artikel+Raad+van+Europa+haalt+u

Gerd Leers, minister voor Immigratie en Asiel.

STRAATSBURG - De Nederlandse regels rond gezinshereniging van immigranten schenden mensenrechten. Het wordt steeds moeilijker voor immigranten om hun familieleden te laten overkomen. Dat stelt de commissaris voor mensenrechten van de Raad van Europa, een organisatie van landen die democratie en mensenrechten willen bevorderen.

Mensen die een aanvraag voor gezinshereniging indienen, moeten voldoen aan ,,onredelijke'' voorwaarden. Die scheppen onoverkomelijke obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden, aldus commissaris Thomas Hammarberg woensdag.

Zelfs migranten die al lange tijd in het land wonen of genaturaliseerde burgers wordt het mensenrecht op gezinshereniging ontnomen. Hammarberg constateert een almaar ,,beperkender en selectiever'' beleid in Europa, maar noemt Nederland als eerste voorbeeld.

De commissaris wijst op de regering-Rutte, die met de PVV besloot de voorwaarden voor gezinshereniging aan te scherpen. Hammarberg maakt zich ook zorgen over het streven van Den Haag om de Europese wetgeving op dit gebied aan te passen. (ANP) 02/02/11 13u39, AD, 02-02-11UPDATE 31 jan 01:

'EU moet kabinetsplan illegalen verhinderen'

Foto+bij+artikel+EU+moet+kabinetsplan+il

De grote vergaderzaal van het Europees Parlement in Straatsburg. © ANP

BRUSSEL - Europarlementariërs van PvdA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie willen dat de Europese Commissie druk uitoefent op de regering-Rutte om illegaal verblijf in Nederland niet strafbaar te stellen. Het kabinet zou zijn plannen hiertoe moeten intrekken, zo hebben ze vandaag bepleit in een gezamenlijke actie.

Volgens de Europarlementariërs zijn de kabinetsplannen ondoordacht, onmenselijk en contraproductief. ,,Illegaal verblijf is geen criminaliteit'', stelt Sophie in 't Veld van D66. Illegalen dreigen volgens haar onterecht te worden gestigmatiseerd.

Dennis de Jong van de SP denkt dat de maatregel averechts werkt. ,,Voor justitie en de arbeidsinspectie wordt het nog veel moeilijker malafide uitzendbureaus, werkgevers of mensenhandelaren aan te pakken.

Gevangenissen
Illegalen zullen nog minder bereid zijn aangifte te doen.'' Judith Sargentini van GroenLinks noemt het zinloos de gevangenissen te gaan vullen met illegalen die, nadat ze zijn uitgeprocedeerd, ,,geen kant op kunnen''.

Emine Bozkurt van de PvdA en Peter van Dalen van de ChristenUnie onderstrepen dat illegaliteit bestreden dient te worden. Maar volgens Bozkurt moet het kabinet het probleem bij de wortel aanpakken: bij mensenhandelaren en malafide bedrijven.

Van Dalen noemt het absurd dat artsen of kerken die hulp verlenen aan illegalen, strafbaar gesteld zouden kunnen worden wegens medeplichtigheid. (ANP) 31/01/11 10u49, AD, 31-01-11UPDATE 19 jan. 01:

GroenLinks: Europa zit Leers in de weg

DEN HAAG -  Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel gaat Europees commissaris Cecilia Malmström vragen of zij wijzigingen van een Europese richtlijn probeert te vertragen. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi vertelde de minister dinsdag dat in Brussel gehoord te hebben.
 
Gerd_Leers_806062d.jpgGerd Leers Foto: anp

Nederland heeft wijziging van de EU richtlijn voor gezinshereniging nodig om strengere eisen te kunnen stellen aan ....

Lees verder op de Telegraaf (bron):

http://www.telegraaf.nl/binnenland/20243722/

__GL__Europa_dwarsboomt_Leers__.html

Bron: De Telegraaf, 19-01-11 

Rutte wil snel wijziging Europees asielbeleid

Foto+bij+artikel+Rutte+wil+snel+wijzigin

Rutte arriveert in Brussel voor de EU-top. FOTO'S AP/AFP/EPA © epa

BRUSSEL - Nederland wil zo snel mogelijk een wijziging van het Europees immigratie- en asielbeleid bewerkstelligen. Dat verklaarde premier Mark Rutte vandaag in Brussel, waar hij een EU-top bijwoont.

Foto+bij+artikel+Rutte+wil+snel+wijzigin © ap

Foto+bij+artikel+Rutte+wil+snel+wijzigin © epa

Den Haag wil de Europese regelgeving aanscherpen zodat de toestroom van kansarme immigranten naar Nederland kan worden beperkt.

Volgens Rutte is er een groeiend draagvlak binnen de unie om de problemen aan te pakken.

In steeds meer Europese landen stuit het huidige beleid rond bijvoorbeeld gezins- en huwelijksmigratie op kritiek.

,,Overal wordt een stevig debat gevoerd'', aldus de regeringsleider. Nederland zal de komende tijd voorstellen gaan ontwikkelen.

Rutte benadrukte het verschil met Denemarken, dat bij de aanpak van immigratie een uitzonderingspositie binnen de unie bedong om af te kunnen wijken van de Europese wetgeving. (ANP/BVDL)

Foto+bij+artikel+Rutte+wil+snel+wijzigin
 
© ap 28/10/10 14u38

Europese liberalen hebben problemen met gedoogsteun PVV

 Foto+bij+aritkel+Europese+liberalen+hebb

Premier Mark Rutte. FOTO ANP © anp

UPDATE  BRUSSEL - Premier en VVD-leider Mark Rutte erkent dat er problemen zijn in de liberale fractie in het Europees Parlement over de gedoogsteun die de VVD van de PVV geniet. 

,,We moeten over de problemen praten, maar ze zijn goed weg te werken.'' Rutte heeft dat vandaag gezegd bij een bijeenkomst van Europese liberalen in Brussel, voorafgaande aan een tweedaagse EU-top.

Vorige week toonde de liberale fractieleider in het Europees Parlement, de Belg Guy Verhofstadt, zich bezorgd over de steun die de regeringen van sommige EU-landen krijgen van populistische en extreem rechtse partijen. Andere Europese liberalen delen die zorg.

Van de liberale fractie in het Europarlement maken zowel de VVD als D66 deel uit. VVD-Europarlementariër Hans van Baalen noemde eerder de uitspraken van Verhofstadt ,,persoonlijk''. ,,Verhofstadt mag vinden wat hij vindt. Hij moet vooral doen wat hij niet laten kan.'' Maar volgens D66 zijn de drie VVD-Europarlementariërs de enige fractieleden die de verklaring van Verhofstadt niet steunen.

Rutte ging bij zijn aankomst in Brussel nog niet in op de EU-top, die vooral gaat over het aanscherpen van sancties voor lidstaten die zich niet aan de Europese begrotingsregels houden. De premier zei alleen dat ,,er veel op het spel staat''.

Rutte woont donderdag en vrijdag voor het eerst een EU-top bij. (ANP/BVDL) 28/10/10 12u32 

Bron: AD, 28-10-10 

07.09.2010 | 18:36

UPDATE 10-09: Verhagen, die het al moeilijk genoeg heeft met de eigen partij en de 'eigen' kabinetsformatie (Zie o.a. club Justitiele Dwalingen-Politieke blunders) gaat zich nu ook nog even bemoeien met 'Europa'... Maar ala, hij is nog steeds demissionair minister van Buitenlandse Zaken ook nog tussendoor. 

Kritiek Verhagen op toespraak Barroso

DEN HAAG -  Demissionair minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft kritiek op de toespraak die voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie deze week heeft gehouden. Het was de eerste keer dat die een 'state of the union' hield over de EU.
 
Lees verder op www.europa-nu.nl (bron);
 
 
Een opmerkelijk bericht NU, nu Nederland o.a. aan het onderhandelingen is over een regering van VVD-CDA met gedoogsteun van PVV... Maar ook in andere landen van Europa steekt het populisme en seperatisme weer op.8.gif

'Racisme en vreemdelingenhaat horen niet thuis in Europa' 

Foto+bij+artikel+Racisme+en+vreemdelinge
Barroso tijdens zijn speech. FOTO REUTERS

STRAATSBURG - De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft vanochtend gewaarschuwd voor het wakker maken van de spoken uit het Europese verleden. Hij deed dat tijdens zijn eerste zogenoemde state of the union voor het Europees Parlement in Straatsburg, waarin hij de 'toestand' van de Europese Unie schetste.

Hij kwam met zijn waarschuwing toen hij over asiel en migratie sprak. Dat thema is actueel in de unie, niet in de laatste plaats door de omstreden uitzetting van Roma-zigeuners door de Franse regering.

Barroso benadrukte dat racisme en vreemdelingenhaat niet thuishoren in Europa. ,,Ik roep dan ook op de spoken uit het Europese verleden niet wakker te maken'', stelde de Commissievoorzitter.

Later vandaag staat in het Europees Parlement nog een debat gepland over de situatie van de Roma in de EU. (ANP/BVDL) 07/09/10 11u19

Bron: AD, 07-09-10


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: