'Europarlementariërs omkoopbaar voor ton per jaar'

Geplaatst op maandag 21 maart 2011 @ 07:13 , 924 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

'Europarlementariërs omkoopbaar voor ton per jaar'

Foto+bij+artikel+Europarlementariers+omk

Foto: AD

BRUSSEL - Het Europees Parlement opent een onderzoek naar de beschuldigingen van corruptie die de Britse krant The Sunday Times tegen drie Europarlementsleden heeft geuit. Journalisten van de krant gaven zich uit voor lobbyisten en boden parlementsleden een ton per jaar om de wetgeving te beïnvloeden.

"De beschuldigingen van The Sunday Times zijn zwaarwegend en het Europees Parlement zal ze ernstig nemen", stelde een woordvoerder vandaag. De belastende elementen die de krant in bezit heeft worden volgens de zegsman van het Europese overgedragen aan het parlement, waar ze grondig onderzocht zullen worden.
 
Omkoopbaar
Reporters van The Sunday Times gaven zich uit voor lobbyisten en stelden verscheidene Europarlementsleden voor om hen 100.000 euro per jaar te betalen indien ze bereid zouden zijn om hun amendementen te verdedigen. De zondagskrant schrijft dat drie parlementsleden op hun aanbod zouden zijn ingegaan.
 
De drie betrokkenen zijn allen oud-ministers. De Oostenrijkse conservatief Ernst Strasser, voormalig minister van Binnenlandse Zaken, moest vandaag reeds op vraag van zijn partij al zijn mandaten opgeven. The Sunday Times stelt dat ook de Roemeense oud-vicepremier Adrian Severin en de voormalige Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Zoran Thaler ingingen op het aanbod. Severin, die met klem ontkent, en Thaler behoren tot de socialistische fractie.

Reactie PvdA

De PvdA in het Europees Parlement eist het onmiddellijke aftreden van twee sociaaldemocratische afgevaardigden wegens corruptie.
(ANP/BELGA) 20/03/11 18u10

Bron: AD, 21-03-11


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: