'Wilders is leugenachtig over Brussel'

Geplaatst op maandag 23 april 2012 @ 08:01 , 762 keer bekeken

'Wilders is leugenachtig over Brussel'

Door: Emma van der Wateren
22-4-12 - 19:54 media_xll_1186388.jpgEurocommisaris Neelie Kroes © ANP.

update Wilders geeft op leugenachtige wijze Brussel de schuld van de mislukte Catshuisbesprekingen. Dat zegt Eurocommissiaris Neelie Kroes tegen het Financieele Dagblad. 'Ik vind het onverantwoord dat het overleg tussen de regeringspartijen en de gedoogpartner is mislukt', aldus Kroes.

De eurocommissaris is 'geschokt' over het stuklopen van de onderhandelingen. Ze is kwaad dat Wilders Brussel hiervan de schuld geeft. De PVV'er zei gisteren dat hij niet mee wil gaan met het 'dictaat van Brussel' om in 2013 het begrotingstekort terug te dringen naar 3 procent.

Duidelijke beslissing van Nederland
'Het is van de Nederlandse regering zelf een heel duidelijke beslissing geweest om hiernaar te willen streven', aldus Kroes. 'Dan kun je niet zeggen: dat doet Brussel.' Volgens Kroes was het juist Nederland dat zo overtuigd is van het belang van een duurzame financiering van Europa. De begrotingsnormen waren vooral een Nederlands idee, zegt ze.

Kroes kijkt bezorgd naar de opstelling van Wilders in de komende verkiezingen. 'Als je dan ziet hoe de gedoogpartner bezig is de verkiezingsstrijd nu al met absoluut foute en leugenachtige berichten te larderen, dan maak ik me grote zorgen.'

'Ongelooflijk'
Wilders liet in een reactie aan persbureau ANP weten het 'echt ongelooflijk' te vinden 'hoe de VVD en het CDA de afgelopen 24 uur aan het zwartepieten en spinnen' zijn tegen de PVV. 'Nu Kroes ook weer voluit. Ik ga dat niet terugdoen. Ik ga geen goedkope verwijten terug maken, maar hou me graag bij de inhoud', aldus de PVV'er.

Lees ook

Bron: AD, 23-04-12


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: