Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 december 2009 @ 11:15 door herman_dad , 1114 keer bekeken

 

Uit De Volkskrant vandaag 'Hart en Ziel': 'Vergeten momenten van het eerste decennium van deze eeuw'. Toch een goede zaak geweest die gezamelijke munt(eenheid) gezien ook de recente financiele crisis. Inderdaad, de meesten denken al geeneens meer aan de gulden, slechts een categorie ouderen rekent af en toe nog om (feitelijk geen zin meer, maar ala...) Wat denkt u daarvan, geef uw mening onder het artikel! Dank. 

 

Hoe vaak denk jij nog terug aan de gulden? Soms? Alleen bij dure aankopen? Wij ook, de ophef over de afschaffing van de gulden of, beter gezegd, over de invoering van de euro heeft enige tijd geduurd, maar is nu lang en breed verstomd. Dat kan ook niet anders. Je raakt eraan gewend. Weet jij nog wanneer de euro werd ingevoerd? 1 januari 2002. Maar wat waren de guldens en vooral ook de briefjes mooi. 

euro versus gulden,…
 

 Reacties

 • Gotspe
  dinsdag 1 oktober 2013, 13:52
  Goede middag. U bent al wat ouder meneer Vomie begrijp ik, ik denk dat veel ouderen er idd nog wel aan denken dat zal altijd wel zo blijven. De jeugd groeit nu al jaren met de euro op en vanaf 12 jaar kennen ze de gulden al geeneens meer. Toch?
 • Gotspe
  dinsdag 1 oktober 2013, 13:51
  Goede middag. U bent al wat ouder meneer Vomie begrijp ik, ik denk dat veel ouderen er idd nog wel aan denken dat zal altijd wel zo blijven. De jeugd groeit nu al jaren met de euro op en vanaf 12 jaar kennen ze de gulden al geeneens meer. Toch?
 • Vomie
  donderdag 12 september 2013, 18:57
  Hallo meneer Gospe ik denk eer nog wel eens aan hoor! Nu ben ik al wat ouder en dat vergeet je het niet maar dat ben ik met u eens dat de euros wel zullen blijven nu dat is al te ver heen toch? Nog een goede avond dan verder.
 • Gotspe
  dinsdag 10 september 2013, 13:13
  Goede middag. Ik denk al geeneens meer in guldens, de euro zal idd wel blijven nu. Kost veel te veel om dat allemaal weer om te bouwen, letterlijk en figuurlijk toch?
 • herman_dad
  maandag 12 april 2010, 08:12
  De 'gulden' is historie en komt nooit meer terug. Dat blijkt wel uit de steun die de Eurolanden aan Unieland Griekenland gaan geven nu. Dus mochten er mensen zijn die zeggen: 'de gulden weer terug'? Dan hoopt u echt op een 'wonder'... maar dat zal ook niet meer gebeuren. WE (Europa) kunnen financieel/economisch niet meer zonder elkaar. Dat besef is er goddank bij de staatsleiders ook en daarom worden de landen die 'in de problemen komen' uiteraard geholpen door de andere landen. Zeker, ten koste van 'ons' wellicht NU maar in de toekomst zouden die kosten wel eens veel hoger kunnen uitvallen dan NU áls 'we' dan andere landen dat niet zouden doen... onbetaalbaar EN FAILLIET?
 • jeroen007
  dinsdag 9 februari 2010, 17:24
  JA GOEDENAVONDE ik vint ook dat de reacties op de clkubsforums wel niet veel zijn! meer mense zouden kunnen reageren toch/
 • herman_dad
  donderdag 28 januari 2010, 20:54
  Dank voor je reactie Jeroen, een beetje laat van mij.... maar... ik had gehoopt op meer reacties??? Kennelijk zitten niet veel mensen meer met het feit dat de gulden destijds de euro is geworden. Zie je dan heeft het artikel gelijk, de ophef erover is al lang verstomd en vrijwel iedereen zal er aan gewend zijn of raken?
 • jeroen007
  dinsdag 29 december 2009, 17:38
  Goedeavond ik zelf denk eigelijk nooit meer aan de gulde terug nu ik had daar in het begin wel moeilljk mee toch. maar ben ik nu wel aan de euro gewent weer hoor! ik denk ook dat het een goede beslissing is toen in 2003 om dat in te voeren allemaal. voor alle lede prettige avonde. Jeroen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.